Greseala ar fi sa nu indraznesti.

marți, 2 februarie 2010

Viseaza. Viseaza ca e pe plaja jucandu-se cu Rocket prin nisip si ca il intalneste pe barbatul visurilor ei. Barbatul perfect. O ia in brate si o saruta pasional. Nu vrea sa-i mai dea drumul. Ii promite ca nu o va dezamagi niciodata si ca o va iubi pentru totdeauna, dar deodata totul dispare cand suna ceasul. E 7:00. Trebuie sa mearga la servici. Valentina e avocat si are o reputatie foarte buna. E cunoscuta drept "femeia invincibila" deoarece nu a fost caz pe care sa nu-l fi castigat, desi nu are decat 27 de ani. E buna in ceea ce face si stie sa profite de fiecare detaliu in parte, oricat de mic ar fi. Isi face un dus repede, isi imbraca fusta neagra scurta si camasa rosie putin cam decoltata, isi ia pantofii in picioare si pleaca. In drum spre masina, se loveste de un tanar de aproximativ 29 de ani, inalt, brunet, cu ochii negri ce isi plimba cainele si scapa geanta pe jos.
-Ma scuzati, nu stiu unde imi este capul, si da repede sa-si stranga de pe jos agenda, rujul, fardurile si chiar si 2 absorbante.
-Nu face nimic. Se mai intampla. Lasa-ma sa te ajut.
-Multumesc.
-Te cunosc de undeva? Imi pari foarte cunoscuta!
-Nu cred. Dar ce caine dragut ai. Cum il cheama?
-E o ea. O cheama Maisy. Cum spuneam, te stiu de undeva. Mi-am amintit. Tu esti tipa din club. Bausei prea mult si nu te puteai opri din vorbit.
-Da, asa e, facandu-se rosie in obraji. Pacat ca nu ai alta amintire mai frumoasa. Eu sunt Valentina.
-Mihai, imi pare bine.
-Si mie, dar acum trebuie sa plec. Am cam intarziat. Ne mai vedem!
-Stai putin. Nu-mi dai si mie numarul tau de telefon? Sau mai bine hai ca ti-l dau eu pe al meu.
Mihai ii scrie numarul sau pe o foaie si i-o da Valentinei. Dupa ce urca in masina, nu se poate abtine sa nu tipe de bucurie. Era tipul din club de care ii placuse si inca ii mai placea. Se calmeaza si porneste spre tribunal. Ajunsa acolo, ii poveste tot prieteni sale si cand ajunge acasa nu se poate decide daca sa il sune sa-l invite la o cafea sau sa nu-l sune. Dupa o ora jumatate de contrazicere cu ea insasi, isi face curaj si il suna. Surpriza:"Abonatul Vodafone nu poate fi contactat. Va rugam reveniti." Ce ghinion! Asta e! Se duce in camera sa se schimbe in ceva mai lejer cand deodata suna la usa.
-Imediat! Stai domne nitel, ce esti asa grabit?
Cand deschide usa, Mihai era in fata ei cu o pizza si niste suc. Parca era in transa. Nu se misca, nu vorbea, nu nimic, cand deodata aude ca un ecou:
-Pot sa intru?
-Desigur, scuza-ma. Nu ma asteptam sa te vad aici.
-Nici eu. Dar azi am vazut dupa ce scara ai iesit si m-am dus sa vad la ce apartament stai. Acum vreo jumatate de ora nu stiu ce mi-a venit si am dat fuguta sa iau o pizza si am venit la tine. Nici nu stiu exact de ce am venit. Daca deranjez, pot sa plec.
-Nu, nu deranjezi.
Vizioneaza un film impreuna, si mai pe seara cand sa plece, Valentina il saruta.
-Imi pare rau, nu stiu ce...
Nici nu termina de vorbit ca Mihai o ia in brate si cei doi se saruta cateva minute.
-Noapte buna! Poate ne vedem maine. (Valentina)
-Noapte buna!
Totul mergea bine in relatia lor, dupa 7 luni hotarasera sa se mute impreuna. Valentina isi mutase toate lucrurile la el in apartament. Rocket era fericit si el, isi gasise o prietena, pe Maisy. Erau fericiti, pana cand Valentina observa ca Mihai se schimbase. Isi schimbase comportamentul fata de ea. Era mai rece, distant. Nu prea mai ieseau nicaieri, iar Valentina nu intelegea ce se intampla. A incercat sa discute cu el, insa el evita subiectul sau uneori ajungeau chiar sa se certe. Certuri ce se terminau cu Valentina plangand in dormitor si Mihai deprimat in sufragerie.

4 comentarii:

Luna spunea...

1. De unde avea tipul ala foaie si pix din moment ce el era cu potaia la plimbare?!
2. Cum a intrat Mihai in blocul unde locuia Valentina?! In ziua de azi fiecare bloc are interfon! xD
3. In loc de "Vizioneaza un film impreuna" am citit "Violeaza un film impreuna".
4. Cam atat xD

CurlyHelen spunea...

Scartz. Nu vrei sa spun si ce numar purta la pantofi?
Nu fiecare bloc are interfon si referitor la cum ai citit tu, la ce as putea sa ma astept? Ti-e gandul numa' la prostii.;))

SpawN™ spunea...

cei cu povestea asta=)))..........te faci scriitoare??
P.S. Nam citit decat ultima parte:))........adik nu pe asta:))))))........poate o sa am timp sa le citesc si pe restu

CurlyHelen spunea...

Nu ma fac scriitoare.Doar ca mi'a venit ideea povestii asteia in cap.

Trimiteți un comentariu